Stadiumi Skënderbeu

Rruga Kristaq Papargjiri 1, Korçë, Albania

Përshkrimi i biznesit:

Stadiumi “Skënderbeu” është stadiumi ku zhvillon ndeshjet Klubi i Futbollit Skënderbeu Korçë. Gjithashtu në këtë stadium zhvillohen dhe evente të tjera si garat e atletikës, lokale dhe kombëtare. Stadiumi u miratua nga UEFA, për të mbajtur raundet eliminatore të ndeshjeve të Ligës së Kampionëve në 2011.

Ndërtimi i stadiumit, dhe pjeses ovale filloi dhe përfundoi në vitin 1957, duke i dhënë Korçës një stadium prej 12,000 mijë vëndesh më një tribunë modeste kryesore. Me kalimin e kohës u instaluan ndënjëse dhe kapaciteti u zvogëlua në rreth 7.500 mijë vënde të ulura.

Rinovimi i fundit u zhvillua në vitet 2010-11, perjudhë në të cilin ky stadium u kthye në një nga më modernet në Shqipëri. Pasi u rinovua stadiumi, KF Skënderbeu priti ne shtëpi APOEL Nicosia në ndeshjen e parë ndërkombëtare pas një perjudhë të gjatë vuajtje…

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: