Kulla e Sahatit e Korçës

Korce, Albania

Përshkrimi i biznesit:

Kulla e Sahatit e Korçës është një Kulle Sahati Ottoman Turkish historike që daton nga shekulli 18. dhe rindërtuar kohët e fundit. Ndodhet në Pazarin e Vjetër të qytetit të Korçës në Shqipëri.
Kulla e orës u ndërtua në vitin 1784 pas një marrëveshje ndërmjet shqiptarëve muslimanë dhe Moskosopopëve ortodoksë (Moscopole ishte një qendër e pakicës arumune në Shqipëri) dhe ishte pjesë e kompleksit të xhamisë së Iliaz Hodja ndërtuar në vitin 1490.
Kulla ishte bërë prej guri dhe kishte një stil tipik osman . U shkatërrua gjatë diktaturës komuniste të Enver Hoxhës për shkak të një tërmeti më 21 maj 1960.

Share
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Informacion shtesë: