Guida e qytetit

Mësonjëtorja e Korçës
Rruga Raqi Qirinxhi 20 Korçë Albania

Mësonjëtorja kombëtare shqipe e Korçës u hap më 7 mars të vitit 1887. Ideator iRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Biblioteka “Thoma Turtulli”
Korce

Biblioteka e fëmijëve Korçë, një dhuratë e bamirësit të ndritur të qytetit tonë Thoma Turtullit,Read More

Share
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share
Read More
Varrezat e Dëshmorëve
Korçë, Albania

Sipas dokumenteve historike të kohës, në Gadishullin e Ballkanit u vranë qindra ushtarë të forcaveRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Pazari i vjetër në Korçë
Korçë, Albania

Pazari është objekt me vlera të hershme historike, kulturore dhe artistike. Karakterizohet nga ndërtesa në përgjithësishtRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Voskopojë
Korçë, Albania

Pozita gjeografike Voskopoja ndodhet midis Gorës dhe Oparit (20km). Fshati është i rrethuar nga kodraRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Vithkuq
Korçë, Albania

Pozita gjeografike Vithkuqi ndodhet në jugperëndim të qytetit të Korçës (26 km). Klima malore eRead More

Share
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  10
  Shares
Read More
Boboshtica
Korce Albania

Pozita gjeografike Boboshtica është një destinacion i rëndësishëm turistik i Korçës, me një pozicion kodrinor-malor.Read More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Teatri Andon Zako Çajupi 
Sheshi i Teatrit 15, Korçë, Albania

Teatri Andon Zako Çajupi thirret teatri i qytetit në Korçë, i themeluar më 1951 dhe ngaRead More

Share
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
Read More
Universiteti Fan S. Noli
Bulevardi Rilindasit 11, Korçë, Albania

Universiteti i Korçës u krijua në dt. 7 janar 1992, mbi bazën e Institutit tëRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Stadiumi Skënderbeu
Rruga Kristaq Papargjiri 1, Korçë, Albania

Stadiumi “Skënderbeu” është stadiumi ku zhvillon ndeshjet Klubi i Futbollit Skënderbeu Korçë. Gjithashtu në këtëRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Bashkia Korçë
Korçë, Albania

Bashkia Korçë aktualisht ushtron veprimtarinë e saj në një godinë të viteve `30, me autorRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Kulla e Sahatit e Korçës
Korce, Albania

Kulla e Sahatit e Korçës është një Kulle Sahati Ottoman Turkish historike që daton ngaRead More

Share
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares
Read More
Ura e Golikut
Pogradec, Albania

Është e gjatë 17 m, e gjerë 3 m, e lartë 10m. Është vepër artiRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Liqeni i Ohrit
Pogradec, Albania

Liqeni i Pogradecit (Ohrit), shtrihet në jug-lindje të vendit tonë dhe përfaqëson një pellg ujorRead More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Fshati turistik Dardhe
Korce, Albania

Dardha e ka marrë emrin nga shprehja “nën dardhë” dhe është krijuar rreth viteve 1600.Read More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Tuma e Kamenices
SH75, Kamenicë, Albania

Tuma e Kamenicës është një nga tumat më të mëdha të njohura deri më tani,Read More

Share
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares
Read More
Muzeu Arkeologjik
Korçë, Albania

Muzeu Arkeologjik i Korçës është një ndër muzeumet më të rëndësishëm të arkeologjisë në Shqipëri.Read More

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Read More
Muzeu Kombetar i Artit Mesjetar
Rruga Sotir Peçi 2, Korçë, Albania

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar, në Korçë, u përurua më 24 prill 1980. Ai ështëRead More

Share
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares
Read More